Trzeba rozbić je dość cienko , ale uważać by nie poprzerywać mięsa - Rozbijamy mięso na kotlety, solimy i posypujemy pieprzem prawdziwym - Na każdy kładziemy po łyżce masy szpinakowej, na wierzch masy -pasek sera - Składamy filet na pół - dociskamy by farsz nie wychodził - Każdy kolejno obtaczamy w mące , potem w roztrzepanym jajku - Kładziemy na rozgrzany olej na patelni i smażymy ( w głębokim tłuszczu) - - Jeśli uda się nam dobrze zagęścić masę szpinakową , to przystąpmy teraz do pokrojenia i rozbicia filetów - Z podwójnej piersi uzyskamy 4 filety , nierówne skrawki z wierzchu trzeba odkroić- przydadzą się np. do usmażenia ich w sezamie - Jeśli mamy jeszcze czas ,to gdy zostaną nam jakieś skrawki mięsa po pokrojeniu fileta na kotlety-możemy zrobić mięso w sezamie. Smażymy po dwa razy na każdej stronie, chodzi o to, by mięso nie było w środku surowe, a dobrze przesmażone -