Krem Michałek

Ewelina
Przepisy
06.02.2015 21:29
Krem Michałek

Krem można podać układając w pucharkach warstwami : pokruszone ciastka, krem, plasterki banana, krem. Już szukam dla niego odpowiedniego zestawienia 🙂 Składniki: 400 ml śmietany kremówki (użyłam 30 %) 20 dkg cukierków Michałki ponadto : 2 banany kilka ciastek pełnoziarnistych Połączyłam go z bananami, które tu świetnie się komponują, ale może też być użyty jako krem do ciast i tortów. Mieszankę schłodzić w lodówce przez kilka godzin ( najlepiej zostawić na noc ). Bardzo prosty, za to efektowny krem na bazie popularnych cukierków. Podgrzewać na małym ogniu, do rozpuszczenia cukierków, cały czas mieszając (nie doprowadzić do wrzenia ).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zjemto.blog/2013/11/Krem-Michalek.html