Kurczak szu szu

Anna
Obiad
02.02.2015 14:18
Kurczak szu szu

Ale dzięki temu mniej czasu spędzimy w kuchni szykując to danie dla gości czy na niedzielny obiad - wystarczy wyjąć z lodówki i usmażyć, co zajmuje 15 min. SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś kurczaka przyprawy do mięsa (u mnie Delikat do mięs) Marynata: 3 żółtka 3 łyżki oleju 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki śmietany 18% 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka vegety 1. Mięso oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki o grubości ok 1 cm, doprawić według uznania. 3. Mięsko smażyć (jak najbardziej obtoczone w marynacie) na rumiano (ok 7 min z jednej strony).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ktougoscimoichgosci.blogspot.com/2015/02/kurczak-szu-szu.html