Przepis
Przepis na krewetki z czosnkiem i masłem
Strona Główna » Coś na ząb » Przepis na krewetki z czosnkiem i masłem
PRZEPIS NA KREWETKI Z CZOSNKIEM I MASŁEM
Prosty przepis na krewetki z czosnkiem i masłem, z dodatkiem białego wina i natki pietruszki. Idealny przepis na kolacje z ukochaną osobą czy inną wyjątkową okazje. Szczególnie, że krewetki to przepyszny afrodyzjak! Wyjątkowo aromatyczne, spróbujcie koniecznie!
Przepis na krewetki z czosnkiem
Krewetki z masłem i czosnkiem – składniki:
– 30 dkg krewetek black tiger
-1/4 kostki masła
– szklanka białego wina półwytrawnego
– 4 ząbki czosnku
– natka pietruszki
– ostra papryczka, świeża lub suszona. Jeśli nie przepadamy za pikantnym smakiem, możemy w ogóle z papryczki zrezygnować.
– sól, pieprz
– bagietka
Przepis na krewetki z czosnkiem i masłem:
1. Krewetki myjemy i obieramy. Papryczkę, jeśli mamy świeżą, myjemy i kroimy. W zależności od preferowanej przez nas ostrości, oczyszczamy z nasion lub nie (z nasionami będzie ostrzejsza), kroimy.
przepis na krewetki z czosnkiem
2. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę lub drobno siekamy. Na patelnię wrzucamy masło, czosnek i papryczkę. Delikatnie podsmażamy.
Przepis na krewetki z czosnkiem
3. Na patelnię wrzucamy krewetki, chwilę podsmażamy. Pietruszkę myjemy i siekamy, wrzucamy na patelnię. Mieszamy i jeszcze chwilę podsmażamy.
przepis na krewetki z czosnkiem
4. Na patelnię wlewamy białe wino. Czekamy aż większość wina odparuje. Kosztujemy sos, ewentualnie solimy i pieprzymy.
przepis na krewetki z czosnkiem
Nasze krewetki w białym winie są już gotowe! Serwujemy z bagietką, którą maczamy w pysznym maślanym sosie. Smacznego!