składniki: kruche ciasto 250 g masła 2 łyżki cukru pudru 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 szklanki mąki, użyłam typ 500 Młyn Kopytowa masa serowa 1kg sera, u mnie z wiaderka 1 budyń waniliowy 125 g miękkiego masła 3 jajka 1/2 szklanki cukru beza 5 białek 3/4 szklanki cukru szczypta soli oraz 1 puszka brzoskwiń Brzoskwinie osączyć z syropu i pokroić na małe kawałki, ułożyć na masie serowej. Na dno zetrzeć na tarce o grubych oczkach połowę schłodzonego ciasta. Na koniec dodać budyń w proszku. Na ciasto wyłożyć masę serową. Na stolnicę wysypać mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 50-60 minut funkcja góra dół. Ciasto schłodzić w lodówce 1 godzinkę.