Składniki: 500 g mielonego mięsa wołowego 680 g pasty pomidorowej - Passata Rustica firmy CIRIO 50 ml koniaku 200 ml piwa pszenicznego 500 g makaronu casarece 1 cebula czerwona 3 ząbki czosnku garść świeżej bazylii szczypta tymianku szczypta oregano kilka kropli tabasco 1 łyżeczka papryki czerwonej łyżka oliwy do smażenia sól, pieprz do smaku 100 g sera Lazur Skalmierzycki Na rozgrzanej patelni z oliwą smażymy mięso, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek, wszystko podsmażamy, doprawiamy i dodajemy piwo z koniakiem, dusimy aż większość wody wyparuje. Dzisiaj bardzo wykwintny obiad lub kolacja, jednak tylko dla dorosłych, na wyjątkowe chwile. Niby zwykły i znany sos dla większości z Was, a jednak inny. W skład wyjątkowego sosu wchodzi sporo alkoholu, nie jest on wyczuwalny jednak aromat podkręca cały smak. Do tego białe wino i kochani mężczyźni możecie się popisać z wieczorną kolacją.