Składniki: 100 g fasoli 100 g zielonego groszku 100 g fasolki szparagowej 300 g karkówki 1 duża cebula 1 puszka pomidorów w puszcze bez skórki szklanka czerwonego wina wytrawnego kilka kropli tabasco liść laurowy 2 ziela angielskie sól, pieprz 2 łyżki oliwy Przygotowanie: Fasolę moczymy całą noc aby zmiękła. Karkówkę kroimy na małą kostkę i podsmażamy na oliwie w garnku, dodajemy cebulę, fasolę i wlewamy szklankę wody i wina. Dodajemy odrobinę soli, pieprzu i tabasco, następnie dodajemy pomidory, fasolkę szparagową i groszek gotujemy jeszcze 30 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://niezlymlynek.blogspot.com/2014/11/strakowe-jednogarnkowe-z-karkowka.html