Tiramisu z truskawkami

przepis
Tiramisu z truskawkami
22Lis
Przepis

PRZYGOTOWANIE: 30 minut

Przepis na 4 porcje

500 g truskawek

5 łyżek cukru pudru

5 żółtek

250 g serka mascarpone

kieliszek likieru pomarańczowego lub amaretto

1/2 szklanki słodkiej śmietanki

150 g podłużnych biszkoptów

Truskawki opłukać, usunąć szypułki. Kilka owoców odłożyć, resztę pokroić na ćwiartki, posypać łyżką cukru i odstawić na 30 minut, aby puściły sok. Żółtka utrzeć z resztą cukru. Wymieszać z serkiem. Truskawki osączyć z soku, dodać do niego likier i śmietankę. Wymieszać. W mieszaninie maczać biszkopty. W szklanych miseczkach układać warstwami biszkopty, truskawki, krem. Wierzch deseru udekorować pokrojonymi na połówki odłożonymi truskawkami. Deser wstawić na 2 godziny do lodówki.

następna inspiracja
Zobacz nasze filmy:
SKOMENTUJ
następna inspiracja
ZOBACZ RÓWNIEŻ