Cukinia z kaszą jaglaną i chorizo

Krzysztof
Obiad
16.11.2014 8:22
Cukinia z kaszą jaglaną i chorizo

Składniki: 2 Średnie cukinie pęczek pietruszki 40 g kiełbasy chorizo ​​(ja użyłam pikantnej) 40 g sera mozzarelli 30 g sera gouda 0,5 szklanki kaszy jaglanej 5 listków świeżej bazylii / 0,5 łyżeczki suszonej Sól i pieprz to Smaku W miseczce wymieszać kaszę, kiełbaskę pokrojoną w kostkę, ser mozzarella pokrojony w kostkę i goudę starkowaną ( zostawić troszkę do posypania), pęczek pietruszki i doprawić do smaku. Kaszę wsypać o garnuszka i zalać 1,5 szklanki gorącej wody, przykryć i odstawić na 20 minut, następnie zagotować z solą i gotować ok 20 minut, odcedzić i ostudzić. Korytka wypełnić farszem i piec w piekarniku rozgrzanym 200 C przez 30-40 Minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niezlymlynek.blogspot.com/2014/11/cukinia-z-kasza-jaglana-i-chorizo.html