Szybka kremówka, czyli deser w pucharku!

Monika
Desery
04.03.2024 20:26
Szybka kremówka, czyli deser w pucharku!

Przepis na kremówkę w formie deseru w pucharku! Ta szybka kremówka jest propozycją bez pieczenia. Zrobisz ją bardzo szybko, a mały i elegancki deserek sprawdzi się dosłownie na każdą okazję. Jak zrobić kremówkę w pucharku? Przepis na kremówkę w pucharku jest niezwykle prosty. Wystarczy, że przygotujesz budyniowy krem do kremówki, a następnie letni krem ułożysz w pucharkach lub kubeczkach, przekładając go pokrojonymi paluszkami ptysiowymi. Dokładne proporcje składników oraz przepis na kremówkę bez pieczenia w pucharku znajdziesz poniżej. Zobacz inne przepisy na desery w pucharkach. Szybka kremówka w pucharku – PRZEPIS Kremówka w pucharku Drukuj Ocena: 5.0 /5 ( 2 głos/y …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://viagusto.pl/szybka-kremowka-czyli-deser-w-pucharku/
📌 Zobacz powiązany przepis:

🍴 Szybka kremówka, czyli deser w pucharku!

  • Liczba porcji: 4
  • Czas gotowania: 120 min
  • Czas przygotowania: 20 min
  • Szacunkowy koszt: 20 zł

Informacje o wartości odżywczej

  • Kalorie: 350 kcal
  • Tłuszcz: 25 g
  • Węglowodany: 20 g
  • Białko: 3 g

Składniki

  • 500 ml śmietany kremówki
  • 200 g cukru pudru
  • 1 opakowanie galaretki owocowej
  • jagody lub inne owoce do dekoracji

Przepis

Czy istnieje coś lepszego niż szybki deser, który nie tylko wygląda spektakularnie, ale też smakuje nieziemsko? Oto przepis na szybką kremówkę w pucharku - deser, który zachwyci każdego. Przygotowanie tego deseru jest banalnie proste i nie zajmuje wiele czasu, więc nawet jeśli nie masz doświadczenia w kuchni, na pewno Ci się uda. Śmietana kremówka jest delikatna i aksamitna, cukier puder dodaje słodkości, a gęsta, owocowa galaretka wprowadza kolorowy akcent i orzeźwiający smak. Deser ten jest idealny na każdą okazję - od kolacji familijnej, po większe imprezy, ale także jako coś słodkiego 'na już'. Przygotuj dla siebie i bliskich tę pyszną kremówkę w pucharku i ciesz się jej wspaniałym smakiem!

  • Kremówkę ubijamy razem z cukrem pudrem na sztywno.
  • Galaretkę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu, ale redukujemy ilość wody o połowę, aby była bardziej gęsta.
  • Na dno pucharków wkładamy warstwę ubitej kremówki.
  • Następnie wlewamy galaretkę i znów nakładamy warstwę kremówki.
  • Deser wkładamy do lodówki na około 2 godziny, aby galaretka się zastygła.
  • Przed podaniem dekorujemy jagodami lub innymi owocami.