Przepis na kremówkę w formie deseru w pucharku! Ta szybka kremówka jest propozycją bez pieczenia. Zrobisz ją bardzo szybko, a mały i elegancki deserek sprawdzi się dosłownie na każdą okazję. Jak zrobić kremówkę w pucharku? Przepis na kremówkę w pucharku jest niezwykle prosty. Wystarczy, że przygotujesz budyniowy krem do kremówki, a następnie letni krem ułożysz w pucharkach lub kubeczkach, przekładając go pokrojonymi paluszkami ptysiowymi. Dokładne proporcje składników oraz przepis na kremówkę bez pieczenia w pucharku znajdziesz poniżej. Zobacz inne przepisy na desery w pucharkach. Szybka kremówka w pucharku – PRZEPIS Kremówka w pucharku Drukuj Ocena: 5.0 /5 ( 2 głos/y …
🍴 Szybka kremówka, czyli deser w pucharku!
- Liczba porcji: 4
- Czas gotowania: 120 min
- Czas przygotowania: 20 min
- Szacunkowy koszt: 20 zł
Informacje o wartości odżywczej
- Kalorie: 350 kcal
- Tłuszcz: 25 g
- Węglowodany: 20 g
- Białko: 3 g
Składniki
- 500 ml śmietany kremówki
- 200 g cukru pudru
- 1 opakowanie galaretki owocowej
- jagody lub inne owoce do dekoracji
Przepis
Czy istnieje coś lepszego niż szybki deser, który nie tylko wygląda spektakularnie, ale też smakuje nieziemsko? Oto przepis na szybką kremówkę w pucharku - deser, który zachwyci każdego. Przygotowanie tego deseru jest banalnie proste i nie zajmuje wiele czasu, więc nawet jeśli nie masz doświadczenia w kuchni, na pewno Ci się uda. Śmietana kremówka jest delikatna i aksamitna, cukier puder dodaje słodkości, a gęsta, owocowa galaretka wprowadza kolorowy akcent i orzeźwiający smak. Deser ten jest idealny na każdą okazję - od kolacji familijnej, po większe imprezy, ale także jako coś słodkiego 'na już'. Przygotuj dla siebie i bliskich tę pyszną kremówkę w pucharku i ciesz się jej wspaniałym smakiem!
- Kremówkę ubijamy razem z cukrem pudrem na sztywno.
- Galaretkę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu, ale redukujemy ilość wody o połowę, aby była bardziej gęsta.
- Na dno pucharków wkładamy warstwę ubitej kremówki.
- Następnie wlewamy galaretkę i znów nakładamy warstwę kremówki.
- Deser wkładamy do lodówki na około 2 godziny, aby galaretka się zastygła.
- Przed podaniem dekorujemy jagodami lub innymi owocami.