Składniki: - ciasto: 125g mąki 75g masła 1 żółtko 1 łyżka mleka 1 łyżka cukru pudru szczypta soli - nadzienie: 200ml śmietany 30% 50g białej czekolady 1 łyżka drobnych wiórków kokosowych 2 żółtka 1/2 łyżki cukru 120g malin Z mąki, masła, żółtka, mleka, cukru i soli zagniatamy kruche ciasto. Ucieramy żółtka z cukrem do białości, wlewamy do śmietany z czekoladą i dodajemy wiórki. Nazrywałam z moim K. bardzo dużo malin, więc postanowiliśmy coś z nich wyczarować. W oko wpadła mi tarta z gazetki z Biedronki. Upiekłam ją, nie trzymając się ściśle przepisu ;) Ciasto jest naprawdę pyszne, kruche. Ponownie wkładamy ciasto do piekarnika i pieczemy ok.35 minut w temperaturze 170 stopni. Pieczemy 10minut z papierem i kolejne 10 bez papieru. W rondelku zagotowujemy śmietanę, rozpuszczamy w niej kawałki czekolady.