Drożdżówki z truskawkami, rabarbarem i kruszonką, pulchne, maślane i miękkie w środku oraz cudownie chrupiące na wierzchu. Do tego wspaniale pachnące i na długo utrzymujące świeżość. Przy okazji serdecznie polecam Wam kolejne słodkie przepisy na drożdżowe wypieki z owocami: SKŁADNIKI (na ok. 15 sztuk) Ciasto drożdżowe 500 g mąki pszennej 100 g masła 80 g cukru 20 g świeżych drożdży lub 5 g suchych 250 ml mleka lub napoju roślinnego np. owsianego 2 jajka (w temperaturze pokojowej) szczypta soli Kruszonka 120 g mąki pszennej 80 g masła 50 g cukru pudru Lukier szklanka cukru pudru 2-3 łyżki mleka Dodatkowo 1 …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://lagrandepiccolacuoca.com/drozdzowki-z-truskawkami/