Kotlety drobiowe z mozzarellą Drobiowe pyszne kotleciki, takich jeszcze nie jadłeś. Smak tych kotletów rozpływa się w ustach, koniecznie musisz wypróbować. Zdradzę Ci jeden sekret nie musisz stać przy patelni. 50 minut czas przygotowania 9 porcji Składniki: • 1 podwójny filet kurczaka • 3 łyżki bułki tartej • 1 całe jajko • 148 ml sosu Redhot • 2 kulki mozzarelli • Sól • ½ łyżeczki czosnku granulowanego • ½ łyżeczki papryki ostrej Sposób przygotowania: 1. Mięso kroję bardzo drobno, wsypuję bułkę tartą, czosnek, sól, paprykę ostrą, wbijam jajko i wyrabiam masę mięsną. Następnie formuję kotlety okrągłe, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piekę 30 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C. 2. Po upieczeniu kotlety przekładam do naczynia, polewam sosem paprykowym, na wierzchu każdego kotleta układam plasterek sera mozzarella. 3. Ponownie umieszczam kotlety w piekarniku i zapiekam 10 minut. 4. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami i surówką 5. Smacznego.