Dorada pieczona w ziołach w pergaminie

Magda
Obiad
22.05.2023 15:57
Dorada pieczona w ziołach w pergaminie

SKŁADNIKI Dorada pieczona w ziołach w pergaminie 2 dorady (ok. 400 g sztuka) 2 ząbki czosnku 1 cytryna gałązki świeżego tymianku, natki pietruszki, koperku 2 listki szałwii oliwa z oliwek sól i pieprz PRZYGOTOWANIE Dorada pieczona w ziołach w pergaminie Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C. Oczyszczone ryby dokładnie myjemy i osuszamy, następnie do każdej ryby wkładamy ząbek czosnku, 2-3 plasterki cytryny, gałązkę natki pietruszki, tymianku i koperku; doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Rybę układamy na dość dużym kawałku pergaminu, następnie nacinamy w 2-3 miejscach. Na wierzchu ryby układamy plasterki cytryny, gałązki natki pietruszki, koperku i listek szałwii. Na koniec …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lagrandepiccolacuoca.com/dorada-pieczona-w-ziolach/