Szybka surówka z kapusty Surówka z kapusty pekińskiej, pięknie wygląda i smakuje wyśmienicie. Ekspresowa przekąska lub dodatek do mięsa. 7 porcji 15 minut czas przygotowania Składniki: • ½ główki kapusty pekińskiej • 5 ogórków konserwowych • 1 pęczek szczypiorku • 1 duża marchew • 1 łyżka soku z cytryny • 2 łyżki oliwy z oliwek • 3 łyżki jogurtu naturalnego • 1 łyżka musztardy francuskiej • Sól • Pieprz Sposób przygotowania: 1. Kapustę drobno kroję, marchew obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach. 2. Ogórki kroję w pół plasterki, szczypiorek drobno siekam. 3. Do warzyw wyciskam sok z cytryny, wlewam oliwę z oliwek, jogurt, dodaję musztardę wsypuję sól oraz pieprz. 4. Wszystko dokładnie mieszam, przekładam do naczynia 5. Surówka gotowa. 6. Smacznego.