Pieczony kolorowy schab

Beata
Obiad
16.02.2023 8:41
Pieczony kolorowy schab

Pieczony kolorowy schab Znowu masz gości i brak pomysłu co przygotować na uroczystą kolację, oto przepis dla Ciebie. Schab nadziewany warzywami konserwowanymi, nie tylko jest smaczny, ale ładnie się prezentuje na stole. Danie idealne na różne uroczystości i Święta. 60 minut czas przygotowania 10 porcji Składniki: • 1 kg schabu • 100 g cebulek marynowanych • 100 g papryki konserwowej • 3 ogórki konserwowe • 2 łyżki oliwy z oliwek • 2 ząbki czosnku • 1 łyżka oregano • 1 łyżeczka papryki słodkiej • Sól • Pieprz • 1 łyżka mąki pszennej Sposób przygotowania: 1. Mięso kroję wzdłuż, rozbijam. 2. Do naczynia wlewam oliwę, wsypuję pieprz, paprykę słodką, oregano, sól, dodaję czosnek przeciśnięty przez praskę. Mieszam i marynatą smaruję mięso po całej powierzchni z obu stron. Odstawiam na godzinę. 3. Po tym czasie mięso rozkładam, na mięsie układam paski papryki, pokrojone w podłużne paski ogórki oraz marynowane cebulki. 4. Mięso zwijam bardzo ciasno w roladę, układam w woreczku do pieczenia i piekę 50 minut w 180°C. 5. Po upieczeniu, mięso wyjmuję, kroję w plastry, sos zlewam do rondelka i zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody. 6. Mięso układam w naczyniu, polewam sosem. 7. Danie gotowe, podaję z ziemniakami, oraz surówką. 8. Smacznego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarnachwila.com/2023/02/pieczony-kolorowy-schab.html