Buraczana sałatka Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka, idealna jako dodatek do mięsa, ale również sprawdzi się na różnych uroczystościach. 7 porcji 60 minut czas przygotowania Składniki: • 5 dużych buraków • 5 jajek • 5 ogórków kiszonych • 2 cebule czerwone • 4 łyżki majonezu • Sól • Pieprz • 1 łyżka cukru • 1 łyżka octu Sposób przygotowania: 1. Jajka gotuję na twardo. Buraki obieram, przekładam do garnka, zalewam wodą, wlewam ocet, wsypuję cukier oraz sól, gotuję. Po ugotowaniu buraki studzę i kroję w kostkę. 2. Ogórki kiszone kroję w kostkę. 3. Cebule obieram, kroję w drobną kostkę. Jajka po ugotowaniu studzę, drobno siekam. 4. Następnie dodaję majonez, sól oraz pieprz, dokładnie mieszam i przekładam do naczynia. 5. Sałatka gotowa. 6. Smacznego.