SKŁADNIKI (4 porcje) Risotto z cykorią radicchio 320 g ryżu do risotto np. carnaroli 250 g cykorii radicchio 1 l bulionu warzywnego 1 biała cebula 100 ml białego wytrawnego wina 50 g masła + 2 łyżki masła klarowanego 50 g sera parmezan lub grana padano sól i pieprz * Serdecznie polecam Wam mój mały poradnik ze wskazówkami na idealne włoskie risotto, w którym zdradzam wszystkie sekrety na perfekcyjne risotto. PRZYGOTOWANIE Risotto z cykorią radicchio Radicchio myjemy, osuszamy i siekamy w kawałeczki. Na dużej patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła klarowanego w temperaturze pokojowej, następnie wrzucamy drobno posiekaną cebulę. Cebulę podsmażamy do …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://lagrandepiccolacuoca.com/risotto-z-cykoria-radicchio/