Fileciki z czerwoną kapustą Roladki z delikatnego mięsa z kurczaka, faszerowane kapustą czerwona, otulone aromatycznym boczkiem, który sprawia, że roladki są smaczne i soczyste. Dasz się skusić? 6 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki: • 1 podwójny filet kurczaka • 200 g boczku wędzonego paski • 1/3 główki kapusty czerwonej • 1 marchew • 10 dag sera żółtego • 3 ogórki konserwowe • 1 jajko • Sól • Pieprz Sposób przygotowania: 1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, solę. 2. Kapustę drobno szatkuję, marchew obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach, ogórki kroję w drobną kostkę, ser żółty ścieram na tarce. Warzywa z serem przekładam do miski wbijam jajko, doprawiam pieprzem oraz solą i mieszam. 3. Na każdy kawałek mięsa nakładam warzywa z serem i zwijam w roladki. 4. Mięso owijam boczkiem, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniki 30 minut w 180°C. 5. Roladki gotowe, podaję z surówką i ziemniakami. 6. Smacznego.