SKŁADNIKI Pieczony schab w sosie z granatu schab o wadze ok. 1 kg 150 ml soku z granatu 150 ml bulionu warzywnego 50 g miękkiego masła 3-4 gałązki rozmarynu 2-3 łyżki miodu 2 ząbki czosnku 3 łyżki klarowanego masła lub oliwa z oliwek 1 granat 1-2 łyżki mąki sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Pieczony schab w sosie z granatu Schab myjemy, osuszamy, oczyszczamy z tłuszczu oraz błonek, następnie nacieramy solą, pieprzem i wyciśniętymi przez praskę 2 ząbkami czosnku. Mięso obkładamy gałązkami rozmarynu, obwiązujemy sznurkiem, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Na dużej patelni lub w garnku rozpuszczamy klarowane masło, następnie …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://lagrandepiccolacuoca.com/pieczony-schab-w-sosie-z-granatu/