Składniki: 2 szklanki mąki pszennej tortowej 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 3 pełne łyżki wiórek kokosowych 1/3 szklanki oleju 1 łyżka octu 1,5 szklanki mleka Polewa czekoladowa: 60 g. czekolady (pół na pół mleczna i gorzka) 60 g. śmietanki 30 % Wykonanie: Suche składniki wsypać do miski. Wystarczy w misce wymieszać składniki suche, dodać składniki mokre i wszystko razem wymieszać. Ciasto i tak możecie zrobić i to całkiem smaczne ciasto. Jeśli najdzie Was ochota na coś słodkiego, ale akurat nie macie jajek, to nic nie szkodzi. Dodatkowo jest to ciasto szybkie i proste w wykonaniu. Tak przygotowane ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Czas pieczenia może się różnić w zależności od piekarnika.