CHURROS w dwóch wersjach! Churros z piekarnika i smażone

Monika

Desery

18.11.2022 14:08

CHURROS w dwóch wersjach! Churros z piekarnika i smażone

Churros to hiszpański wypiek, przygotowany z ciasta parzonego. W rondelku rozpuszczamy masło z dodatkiem wody i soli, po czym dodajemy mąkę i ubijamy przez kilka minut na małym ogniu. Następnie odstawiamy do lekkiego przestudzenia i dodajemy po jednym jajku. Gotowym ciastem napełniamy rękaw cukierniczy i tworzymy paski ciasta, które smażymy na głębokim oleju lub pieczemy. Ciepłe churros można obtoczyć w cukrze pudrze z cynamonem oraz podać je z sosem czekoladowym. Dokładny przepis na churros znajdziesz poniżej.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://viagusto.pl/churros-z-piekarnika-churros-przepis/