Białka oddziel od żółtek. Do białek dodaj szczyptę soli i ubij na sztywną pianę. Następnie do ubitych białek dodawaj po łyżce cukru, cały czas ubijając na wysokich obrotach. Czas ubijania pomiędzy dodaniem kolejnej łyżki cukru powinien wynosić około minuty. Kiedy dodasz do białek cukier, kolejno dodawaj po jednym żółtku, nie przerywając ubijania. Następnie do masy dodawaj po jednej łyżce oleju. Na koniec zmniejsz obroty miksera/robota na najmniejsze i dodawaj po łyżce przesianej mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Masę podziel na dwie części i do jednej dodaj po łyżce mleka oraz kakao, cały czas mieszając. Spód formy do pieczenia wyłóż …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://viagusto.pl/pyszne-ciasto-przekladane-z-chrupka-i-budyniem/