Wczoraj w moim krótkim poradniku na przygotowanie idealnie kremowego risotto, wspomniałam, że dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na tradycyjne risotto z szafranem z północnej części Włoch. Aksamitne, delikatne w smaku o pięknej żółtej barwie i wspaniałym smaku oraz aromacie. Idealne danie na jesienne dni, prawdziwy rozgrzewający i otulający comfort food. Serdecznie polecam! SKŁADNIKI (na 4 porcje) Kremowe risotto z szafranem 320 g ryżu do risotto np. carnaroli 1,5 l bulionu warzywnego 1 biała cebula 2 opakowania mielonego szafranu lub 2 łyżeczki szafranu w nitkach* 100 ml białego wytrawnego wina 60 g masła + 1 łyżka masła klarowanego 80-100 g …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://lagrandepiccolacuoca.com/kremowe-risotto-z-szafranem/