Krucha tarta z bezą i konfiturą morelową

Magda
Ciasta
11.07.2022 0:47
Krucha tarta z bezą i konfiturą morelową

Klasyka chyba nigdy się nie znudzi, więc bez zbędnego wstępu serdecznie polecam Wam dzisiejszy przepis na kruchą, maślaną tartę z chrupiącą bezą i konfiturą morelową. Smacznego! SKŁADNIKI CIASTO KRUCHE - 200 g mąki pszennej - 100 g cukru - 100 g zimnego masła - 1 jajko - skórka starta z cytryny - szczypta soli BEZA - 2 białka - 100 g cukru DODATKOWO - 250 g konfitury morelowej lub innej według uznania WSKAZÓWKI - Z cytryny ścieramy tylko żółtą część skórki. Należy uważać, aby nie zetrzeć białej części, ponieważ znajdują się tam gorzkie olejki eteryczne. - Kruche ciasto można przechowywać …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lagrandepiccolacuoca.com/krucha-tarta-z-beza/