Szybka w przygotowaniu i baaaardzo smaczna. SKŁADNIKI: - 100g świeżej rukoli - 2 puszki tuńczyka w oleju - 1 duży ogórek - 1 duży pomidor - 1 puszka kukurydzy - 1 puszka fasoli czerwonej - garść pestek słonecznika - pieprz - sól PRZYGOTOWANIE: - Ogórka oraz pomidora obrać i pokroić w kostkę - Kukurydzę oraz fasolę odsączyć z zalewy, przepłukać wodą - Tuńczyka częściowo odsączyć z oleju, ale nie całkowicie- zostawić trochę do połączenia składników - Pestki dyni przyprażyć na patelni Przygotowując ryby warto też pamiętać, aby możliwie jak najmniej ingerować w naturalny smak i zrezygnować z grubej panierki z jajek i bułki tartej będącej wyłącznie gąbką dla tłuszczu. Oprócz tego, że wyśmienicie smakują to stanowią doskonałe źródło białka i zdrowych tłuszczy, które w odróżnieniu od tłuszczu mięsnego działają bardzo korzystnie na organizm człowieka. Na uwagę zasługują również nienasycone kwasy tłuszczowe z grupy omega-3, które obniżają poziom złego cholesterolu, poprawiają ukrwienie mózgu oraz wspomagają odchudzanie. Odpowiednie przyrządzenie może się okazać kluczem do sukcesu, dlatego warto eksperymentować- możliwości jest mnóstwo, dodajcie do tego chęci, a z pewnością pokochacie te wodne przysmaki.