Pierogi z białą kapustą

Katarzyna

Obiad

14.05.2022 21:10

Pierogi z białą kapustą

Idealnie miękkie ciasto w którego wnętrzu zamknięty jest farsz z podsmażaną, pikantną białą kapusta. Pierogi polecam nie tylko na wigilię smakują pysznie o każdej porze roku. Pierogi z biała kapustą Składniki na pierogi z białą kapustą: - 1 porcja ciasta na pierogi (przepis znajdziecie tutaj) Farsz: - 1 główka małej białej kapusty - 1 duża cebula - 5 łyżek oleju - łyżeczka cukru - sól - pieprz Przygotowanie Pierogów z białej kapusty. Kapustę kroimy na kawałki, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Ugotowana odcedzamy, odstawiamy do wystygnięcia. Z kapusty wyciskamy nadmiar wody i mielimy. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, …

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://magicznakuchniakasia.blogspot.com/2022/05/pierogi-z-biaa-kapusta.html