Żołądki w sosie koperkowym Pyszne danie z żołądków indyka, nie wszyscy lubią, ale ja zachęcam. Danie jest wyjątkowo smaczne w pysznym, aromatycznym sosie koperkowym, podane z ryżem oraz surówką to prawdziwa uczta. 6 porcji 50 minut czas przygotowania Składniki: · 1 kg żołądków z indyka · 1 cebula · 1 opakowanie mrożonki groszek marchewka · 1 łyżka Vegety · Sól Składniki na sos: · ½ pęczka koperku tylko liście · 250 g mleka · 30 g masła · 1 łyżka mąki pszennej · Szczypta soli · Szczypta pieprzu · Szczypta cukru · 140 g śmietany 12% Sposób przygotowania: 1. Żołądki …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.kulinarnachwila.com/2022/01/zoadki-w-sosie-koperkowym.html