Kilka tygodni temu na blogu pojawił się przepis na świąteczne ravioli z wędzonym łososiem . Dziś zapraszam Was na klasyk kuchni włoskiej – ravioli z ricottą i szpinakiem. Połączenie ricotty i szpinaku jest niezwykle popularne we Włoszech, między innymi znane z przepisu na zapiekane cannelloni w sosie beszamelowym. Nie pozostaje mi nic innego niż polecić przepis na ravioli, które podałam z rozpuszczonym masłem i oprószone startym parmezanem. Smacznego! SKŁADNIKI (NA OK. 25-30 SZTUK W ZALEŻNOŚCI OD WIELKOŚCI) FARSZ DO RAVIOLI Z RICOTTĄ I SZPINAKIEM - 150 g ricotty - 300 g szpinaku - 50 g startego parmezanu - 1 ząbek …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://lagrandepiccolacuoca.com/ravioli-z-ricotta-i-szpinakiem/