Dziś przygotowałam dla Was przepis na zupę krem z dość zapomnianym warzywem – pasternakiem. Z wyglądu przypomina pietruszkę, różnicą jest słodko-orzechowy smak. Smak zupy wzbogaciłam dodatkiem czosnku, imbiru i rozmarynu. Zupa nie tylko pysznie smakuje, ale też rozgrzewa zwłaszcza w zimowe dni. Serdecznie polecam! SKŁADNIKI ZUPA KREM Z PASTERNAKU - 500 g pasternaku - 1 ziemniak - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 750 ml- 1 litr bulionu warzywnego (w zależności jak gęsta ma być zupa) - gałązka rozmarynu - oliwa z oliwek - szczypta imbiru w proszku - sól i pieprz - grzanki do zupy PRZYGOTOWANIE ZUPA KREM …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://lagrandepiccolacuoca.com/zupa-krem-z-pasternaku/