To taki piernik last minute. Nie musi leżakować, ani dojrzewać. Jest leciutki, mięciutki i puszysty tak że niemal rozpływa się w ustach, a krem grysikowy i powidła śliwkowe idealnie go dopełniają. Do tego ma jeszcze jedną ważną zaletę jest naprawdę bardzo prosty i szybki w przygotowaniu, będzie smakował nie tylko w święta.Piernik: - 5 jajek - 1 szkl cukru - 250 g miodu - 1 szkl oleju - 1 szkl mocnej herbaty - 3 szkl mąki pszennej - 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 3 łyżeczki przyprawy do piernika - 1 łyżka kakao - szczypta …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://cynamonoweszczescie.blogspot.com/2021/12/piernik-herbaciany-z-kremem-grysikowym_01144195933.html