Polędwiczki Pawie oczka Zamiast tradycyjnych zrazów, możemy przygotować świąteczne danie z soczystych polędwiczek. Mięso jest kruche, delikatne a swoim wyglądem i zamachem leśnych grzybów, przyciągnie każdego gościa. 8 porcji 50 minut czas przygotowania Składniki: ·2 polędwiczki wieprzowe ·4 podłużne plastry boczku parzonego ·2 duże cebule ·10 dag grzybów suszonych podgrzybków ·1 łyżka mąki pszennej ·6 ogórków kiszonych ·Olej do smażenia ·Sól ·pieprz Sposób przygotowania: 1.Grzyby zalewam gorącą wodą i odstawiam na 30 minut. Polędwiczki myję, osuszam, usuwam odstające części i przecinam, wzdłuż ale nie do końca. Rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. 2.Na każdej kawałku mięsa układam po dwa paski boczku. …