Przyszła jesień, a z nią pyszne dynie. Więc nadszedł najwyższy czas na przygotowania pysznego kremu. Sam w sobie krem jest delikatny, kremowy, ale dzięki imbirowi również bardzo rozgrzewający. Taka zupa najlepiej smakuje mi w towarzystwie grzanek. - 600 g dyni Hokkaido - 2 marchewki - 3 ziemniaki - 1 średnia cebula - 2-3 ząbki czosnku - 1L bulionu - 100 ml śmietany - masło/olej do smażenia - świeży imbir - sól, pieprz, Wykonanie: Wszystkie warzywa umyć i obrać. Dynie oraz ziemniaka pokroić w kostkę. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Na maśle podsmażyć cebulę …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://magiakasi.blogspot.com/2016/10/rozgrzewajacy-krem-z-dyni.html