Do miski wbija jajka, wsyp szczyptę soli, oraz cukier, następnie ubij mikserem na jasną i puszystą masę. Wlej mleko, olej, wrzuć powidła (ja użyłam domową nutellę śliwkową), całość dokładnie wymieszaj mikserem na niskich obrotach, tylko do połączenia. W osobnej misce przesiej przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao, wymieszaj łyżką i przesiej przez sitko suche składniki do mokrych. Całość dokładnie wymieszaj mikserem na niskich obrotach miksera. Ciasto przelej do foremki, możesz użyć keksówki, ja akurat użyłam foremki z kominem. Piecz w temp. 180 °C, na funkcji góra- dół, bez termoobiegu, ok. 50 min, do suchego patyczka. Ciasto …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://slodkoslodka.pl/murzynek-wilgotny-i-czekoladowy/