Boczniaki w domowym sosie teriyaki - Niedzielny kucharz

Agnieszka
Obiad
20.09.2021 11:37
Boczniaki w domowym sosie teriyaki - Niedzielny kucharz

Boczniaki w domowym sosie teriyaki – danie proste, szybkie i zdrowe, bo w sosie nie ma grama chemii. Jest wyrazisty i łatwy do zrobienia. Jak zrobić sos teriyaki? To prostsze niż ci się wydaje. Wystarczy kilka składników. Jeśli masz dostęp do oryginalnych składników, lub masz czas i chęć zamówić je w internecie, przygotuj mirin i sake. Może je też zastąpić łatwiej dostępnymi składnikami. Zamiast mirin dodaj białe wytrawne wino. Substytutem sake może być rozcieńczona wódka. Oprócz tego do sosu teriyaki potrzebujesz sos sojowy i miód/cukier. Od ciebie zależy ile go dodasz. Naszym zdaniem nie ma z nim co przesadzać.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niedzielnykucharz.pl/jak-zrobic-sos-teriyaki/