Czas przygotowania: 40 minut Czas gotowania 1 partii kartaczy: 15 minut Liczba porcji: 16 średnich kartaczy Kaloryczność kcal: 80 w 1 kartaczu Dieta: bezglutenowa Składniki: - 2 kg surowych ziemniaków - waga po obraniu - 1 kg ugotowanych ziemniaków - 500 g mielonej łopatki wieprzowej - 2 średnie cebule - około 200 g - 2 łyżki mąki/skrobi ziemniaczanej - przyprawy: po płaskiej łyżeczce soli i majeranku; pół łyżeczki pieprzu KARTACZE Potrzebujesz również: duża miska; praska do ziemniaków lub/i maszynka do mielenia; duży i szeroki garnek, cedzak do łowienia kartaczy. Kalorie policzone zostały na podstawie użytych przeze mnie składników. Jest to …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://aniagotuje.pl/przepis/kartacze