Paluchy z indyka z pieczarkami

Ewelina
05.08.2014 11:08
Paluchy z indyka z pieczarkami

Przepis

Składniki:

500g mięsa z indyka (ja miałam pierś)

1 jajko

150g pieczarek

2 cebule

sól

pieprz

papryka słodka

2 ząbki czosnku

bułka tarta

olej

Wykonanie:

Mięso mielimy razem z 1 cebulą i czosnkiem. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką. Dodajemy jajko i dokładnie wyrabiamy. Na oleju podsmażamy posiekaną drobno cebulę i pokrojone drobno pieczarki . Doprawiamy je solą i pieprzem. Odciskamy ew.sok, który puściły pieczarki. Na zwilżoną dłoń nakładamy łyżkę mięsa mielonego, rozpłaszczamy je nadając mu kształt prostokąta. Na środek nakładamy pieczarkowy farsz. Mięso "sklejamy" nadając kształt podłużnego palucha. Każdy panierujemy w bułce tartej i smażymy z wszystkich stron na oleju.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną