Nalewka z jeżyn to chyba najprostsza nalewka, jaką można znaleźć wśród moich przepisów na domowe nalewki. Aby ją zrobić nie potrzebujesz ani specjalnego sprzętu, ani nawet karafki. - tylko 4 składniki - można użyć mrożonych jeżyn - dokładny opis wykonania nalewki Czas przygotowania: 21 dni Liczba porcji: około 700 ml nalewki Dieta: bezglutenowa, wegańska, wegetariańska Składniki: - 500 g jeżyn świeżych lub mrożonych - 250 ml wódki 40 lub 45 % - 1 szklanka - 250 ml spirytusu rektyfikowanego 95 % - 1 szklanka - 300 g cukru zwykłego lub trzcinowego NALEWKA Z JEŻYN Szklanka ma u mnie pojemność 250 …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://aniagotuje.pl/przepis/nalewka-z-jezyn