Szaszłyki drobiowe z camembertem i gruszką

Szaszłyki drobiowe z camembertem i gruszką

Szaszłyki z kurczaka z serem camembert i gruszką to świetna propozycja na grilla. Z powodzeniem można je również przygotować w domu na zwykłej patelni na obiad lub imprezę. Mięso kroimy w średniej wielkości kostkę marynujemy minimum 1 godzinę w oleju i przyprawie do kurczaka. Ser camembert kroimy na 8 części (trójkąciki) i wkładamy do zamrażarki na 20 minut. Szaszłyki najlepiej nabijać na patyki krótko przed grillowaniem, aby ser pozostał dobrze schłodzony. Nabijamy naprzemiennie na patyki do szaszłyków paprykę, kawałki kurczaka, ser camembert, gruszkę i boczek. Grillujemy na mocno rozgrzanym grillu po około 3-4 minuty z każdej strony.

 https://andziapichci.blogspot.com/2021/05/szaszyki-drobiowe-z-camembertem-i.html

Polecane