Rewelacyjny !! Z dużą ilością truskawek, świeżą truskawkową konfiturą ,bitą śmietaną i mascarpone....Zrobiłam go na urodziny córki i cały zniknął od razu, wszyscy prosili o dokładkę. Jest naprawdę pyszny. i prosty w wykonaniu . Polecam Na konfiturę obieramy ok 350 g truskawek i kroimy w kosteczkę, wrzucamy do rondelka, najlepiej z grubym dnem, dodajemy 90 g cukru i jedną łyżkę soku z cytryny. Mieszamy i dusimy na małym ogniu ok 25 min. Następnie przelewamy do miseczki ,studzimy i wstawiamy na noc do lodówki (w lodówce jeszcze trochę zgęstnieje). Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wrzątku i studzimy. Do szklanki przegotowanej ciepłej …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.swojskiejedzonko.com/2021/05/tort-truskawkowy-krok-po-kroku-pychotka.html