Zrazy z mozzarellą w młodej kapuście

Beata
Obiad
10.05.2021 8:40
Zrazy z mozzarellą w młodej kapuście

Pyszne zrazy z mięsa wieprzowego z dodatkiem mozzarelli, która sprawia, że mięso jest soczyste, podane w młodej kapuście. 1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i rozbijamy. Następnie doprawiamy pieprzem oraz solą i układamy po plasterku sera mozzarelli. Mięso zwijamy w roladki, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzany oleju. 2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojona kapustę oraz obraną i startą na tarce o dużych oczkach marchew. Podlewamy wodą. 3. Boczek kroimy w drobną kostkę przesmażamy i łączymy z kapustą. 4. Pod koniec gotowania doprawiamy octem, Vegetą, pieprzem oraz cukrem i …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2021/05/zrazy-z-mozzarella-w-modej-kapuscie.html