Mielone z marchewką i brukselką

Beata
Obiad
11.03.2021 9:12
Mielone z marchewką i brukselką

1. Mięso mielone przekładamy do miski, doajmey obrana, drobno pokrojona cebulę, wbijamy jajko, doprawiamy solą, majerankiem, przyprawą Gyros, wsypujemy bułkę tarta i dokładnie mieszamy. Robimy okrągłe kotlety, smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. 2. Cebulę obieramy, drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy marchewki oraz brukselki, podlewamy wodą, solimy i gotujemy. 3. Gdy warzywa będę już miękkie dodajemy przecier pomidorowy, ketchup, chili i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody, chwilkę gotujemy i łączymy z kotletami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2021/03/mielone-z-marchewka-i-brukselka.html