Tarta mocno cytrynowa

Tarta mocno cytrynowa

Wyrobić ciasto. Wyłożyć formę na tartę o średnicy 28 cm, nakłuć spód i włożyć do nagrzanego piekarnika 180 stopni. Piec z obciążeniem ok. 15 minut. następnie zdjąć obciążenie i piec jeszcze chwilę, aż ciasto się lekko zarumieni. Na tak podpieczony spód wyłożyć delikatnie nasze cytrynowe nadzienie. Nadzienie : Wszystkie składniki umieścić w mikserze i zmiksować, aż powstanie gładka, rzadka mieszanka. Tartę pieczemy z nadzieniem ok. 30 minut aż masa się zetnie i stężeje. Wyciągnąć i ostudzić. A następnie chłodzić w lodówce. Przed podaniem posypać cukrem pudrem lub podawać z bitą śmietaną.

 https://www.i-lovelife.pl/kuchnia/tarta-mocno-cytrynowa/
Zdjęcie profilowe I LOVE LIFE
I LOVE LIFE

"Eat well - Travel Often" Blog kulinarno-podróżniczy stworzony z miłości i pasji do gotowania i podróży - samo życie :)

Polecane