Mięciutkie bułeczki na maślance

Aga
Dania mączne
28.04.2021 9:23
Mięciutkie bułeczki na maślance

Drożdże kruszymy i zasypujemy cukrem. Czekamy chwilkę aż się rozpuszczą, a następnie łączymy z pozostałymi składnikami i wyrabiamy elastyczne ciasto (możecie to zrobić ręcznie lub w robocie). Gotowe ciasto przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia na około godzinę. Wyrośnięte ciasto dzielimy na równe części (możecie pomóc sobie wagą kuchenną) i formujemy bułeczki. Wkładamy je na blachę wyłożona papierem do pieczenia i znów pozostawiamy do wyrośnięcia na ok 30 minut. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 o na 15 minut do zrumienienia

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://cynamonoweszczescie.blogspot.com/2021/04/mieciutkie-bueczki-na-maslance.html