Schab z nutką chińską

Beata

Obiad

April 22, 2021, 9:23 a.m.

Schab z nutką chińską

Łatwy prosty a zarazem smaczny sposób na danie dla ludzi zapracowanych. Mięso ze schabu z warzywami w sosie, można podać z ryżem lub makaronem. 2. Do mięsa dodajemy wszystkie składniki na marynatę, mieszamy i odstawiamy, na co najmniej godzinę. 3. Po tym czasie każdy kawałek mięsa panierujemy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju. 5. Papryki myjemy, obieramy z nasion, kroimy w długie paski i dodajemy do cebuli. Podlewamy jedną szklanką wody, dodajemy mięso i dziesięć minut gotujemy. 6. Fix rozrabiamy w ½ szklance zimnej wody i łączymy z mięsem i warzywami, doprawiamy chili. Dwie minutki gotujemy.

Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Beata

facebook