Tego wpisu miało nie być, ale że mazurków mało na blogu postanowiłam podzielić się z Wami kolejnym nowym przepisem, bo mój mazurkowy eksperyment okazał się strzałem w dziesiątkę. Kruche ciasto, nadzienie śliwkowo migdałowe polane czekoladą, po prostu genialnie. Ciasto: 200g mąki pszennej 100g masła 40g cukru pudru 1 jajko Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto i chłodzimy je przez godzinę w lodówce. Następnie rozwałkowujemy na wielkość blaszki do pieczenia (moja miała 23x33 cm) i pieczemy na złoty kolor (ok 20 minut w 180 st. C) Nadzienie: 400 g suszonych śliwek (polecam dostępne na Skworcu.pl) 100 g mielonych migdałów sok z …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://cynamonoweszczescie.blogspot.com/2021/04/mazurek-sliwka-w-czekoladzie.html