Pascha wielkanocna

Anna
Wielkanoc
30.03.2021 19:44
Pascha wielkanocna

Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Twaróg, jajka, masło oraz śmietankę koniecznie wyjmij wcześniej z lodówki. Masło należy wyjąć z lodówki znacznie wcześniej, by zdążyło całkowicie zmięknąć. Do uformowania paschy wielkanocnej potrzebujesz też: sitko o średnicy około 20 cm; ściereczka muślinowa, spora gaza lub nowa pielucha tetrowa; miska lub garnek do umieszczenia w nim sitka; płaski talerzyk do obciążenia paschy Kalorie policzone zostały na podstawie użytych przeze mnie składników. Jest to więc orientacyjna liczba kalorii, ponieważ Twoje składniki mogą mieć inną ilość kalorii niż te, których użyłam ja. Z podanej ilości składników otrzymasz sporą paschę wielkanocną o wadze około …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://aniagotuje.pl/przepis/pascha-wielkanocna