Obok mazurków i ciast drożdżowych, babka z dodatkiem soku i skórki z cytryny zawsze pojawia się u mnie na wielkanocnym stole. Taką babkę cytrynową można też piec cały rok, nie tylko na święta. Wystarczy wówczas polewę cytrynową i wielkanocne cukrowe ozdoby zastąpić innymi słodkościami i owocami. Śliczna, wilgotna i puszysta babka cytrynowa wielkanocna . Ta wiosenna babeczka jest ciastem, które idealnie pasuje do Wielkanocy i wypieków świątecznych. Jest pyszna i bardzo prosta w wykonaniu. Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Do zrobienia babki użyłam formy okrągłej z kominem o pojemności 2 litrów. Do przygotowania formy do pieczenia potrzebujesz odrobinę …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://aniagotuje.pl/przepis/babka-cytrynowa-wielkanocna