Ta babka migdałowa to świąteczne wspomnienie sprzed kilku lat. I choć robiłam ją tylko ten jeden raz, pamiętam, że baaardzo mi smakowała. Zanotowałam sobie nawet, że spośród kilku babek, które wtedy przygotowałam, ta zachowała świeżość najdłużej. Osobiście bardzo lubię wypieki z dodatkiem mielonych migdałów. Mają jak dla mnie bardzo ciekawą, lekko ziarnistą konsystencję. Już samo to sprawiło, że jeszcze przed upieczeniem wiedziałam, że taka babka będzie mi smakować. Dodatek żurawiny to świetny pomysł. Ja dałam suszoną, ale podobno sprawdzi się też świeża lub mrożona. Morele natomiast były jak dla mnie mało wyczuwalne. Chętnie w ich miejsce dałabym po prostu więcej …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://smakinatalerzu.pl/2021/03/28/migdalowa-babka-z-morelami-i-zurawina/