Pyszna, mięciutka i pachnąca pomarańczami babka - prosta do zrobienia ale potrzebuje czasu ,żeby wyrastać. Podobna do włoskiej Panettone ,tylko w odrobinę spolszczonej wersji. Pychotka - polecam Zaczynamy od wymieszania ciepłego mleka z drożdżami (jeśli chcecie użyć świeżych drożdży to dajcie 25 g i łyżkę cukru i mąki i poczekajcie ok 15 min aż zaczną rosnąć ). Do miski robota wrzucamy mąkę, cukier, jajko i żółtka, skórkę pomarańczową otartą z pomarańczy i skórkę kandyzowaną ,rodzynki i żurawinę. Zaczynamy wyrabiać ciasto, jak zaczyna się wszystko łączyć to dolewamy roztopione i przestudzone masło i wyrabiamy dalej ok 5 min . Ciasto jeszcze …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.swojskiejedzonko.com/2021/03/babka-drozdzowa-ala-panettone.html